Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Restauranger finns det gott om

I ett tidigare inlägg som du gärna får ta del av om du klickar här, skriver vi om olika typer av fredagsmys – att mysa hemma med hemlagad mat, kanske beställa pizza eller kebab, eller varför inte gå ut och äta och mysa med den käraste i ljuset från brinnande ljus på en italiensk restaurang?

Krogar kommer och går men favoriterna består.

Ja valmöjligheterna är många, i Stockholm finns det gott om favoriter och guldkorn att välja på när det kommer till att äta ute. Vare sig man vill äta klassiska hamburgare på Östermalm, handrullade köttbullar med både kalvbuljong och grädde, malen lök och blandfärs i sig, rimmad lax invid Kungsträdgården, fisk- och skaldjursgryta vid Rådmansgatan eller kanske sill på Österlånggatan i Gamla stan. Detta kan vi läsa om i en artikel i DN.

Champagne_efterrättJa fredagsmyset kan bli väldigt speciellt och fint med rätt sort miljö, stämning och mat. Givetvis också med de som man helst av allt umgås med, tillsammans med en god öl eller ett fint glas rödvin. Sedan om man väljer en lite finare restaurang där bordbokning är av yttersta vikt eller en mer avslappnad kvarterskrog med både god service och hyfsade priser. Huvudsaken är att en trivs, ibland kanske det är på ett lite mindre ställe och ibland på ett större, mer pratigt och socialt hak.

En för alla – alla för en?

Vissa ställen är mer som gjorda för utblottade författare och poeter medan andra krogar och restauranger bättre lämpar sig för den välbärgade direktören som kan betala två hundra kronor för en tallrik mos och köttbullar. Matupplevelser är helt enkelt olika upplevda beroende på person, så är även ställen mat äter på anpassade efter olika kund- och målgrupper.