Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Att arbeta på restaurang

Det finns många skilda meningar och åsikter om att arbeta i restaurangbranschen. För vissa är det ett arbete som man kan ta i nödfall när man är ung eller om man, även i vuxen ålder, varit arbetslös under en tid och inte lyckas få något annat arbete. Anledningen till att vissa människor har den här synen på just restaurangbranschen är på grund av att det ofta är ett stressigt och ganska slitsamt arbete med oregelbundna arbetstider och ganska låg lön. För andra är arbete inom restaurang det mest spännande och perfekta de kan tänka sig eftersom man får träffa mycket människor, lära sig om mat och viner, ge människor en bra upplevelse genom god service och dessutom tjäna dricks. De oregelbundna arbetstiderna är dessutom ett plus för vissa eftersom alla inte uppskattar 8-17, måndag till fredag-rutinen utan vill ha ett lite mer flexibelt liv där man ibland har sovmorgon och arbetar kvällspass och ibland börjar tidigt för att ha eftermiddagen fri.

När man arbetar i restaurang är det mycket man får lära sig. Förutom maträtterna på menyn så är det bra att kunna vilket vin som passar till vilken mat för att kunna ge gästerna den bästa servicen och svara på alla tänkbara frågor. I restaurangbranschen är renlighet och hygien A och O och det är därför viktigt att man tar rutiner och regler om städning och handtvätt etcetera på största allvar. Många restauranger är dessutom väldigt miljömedvetna när det kommer till avfallshantering. Allt ifrån kompostering och fettavskiljning till glas- och pappersåtervinning är bara ett fåtal av alla rutiner som oftast förekommer på restauranger. Även om denna bransch inte lockar alla så är den garanterat perfekt för vissa. För den som är glad, flexibel, stresstålig, social och sugen på att lära sig mycket om mycket är restaurang antagligen den perfekta arbetsplatsen.