Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Från Riche på Östermalm till Himlen på Söder

Vi har tidigare skrivit om varför restaurangen Riche är en sådan succé, och lyfte då saker som att det är en fantastisk inredning, stämning och att alla är välkomna. Utöver det ligger också adressen på en bra adress (Stureplan, vilket gör att den är lätt att ta sig till oavsett var i Stockholm man bor) och det kommer många kändisar dit för att njuta av den goda maten.

Många bra restauranger i Stockholm

Men det finns ju många fler bra restauranger i Stockholm, och för att du inte ska stå förvirrad och hungrig när det är fullbokat på Riche kommer här tre alternativ som också är mer än bra:

  • Grill. Du som vill ha en exotisk upplevelse och god mat bör absolut ta dig till restaurang Grill som ligger på Drottninggatan. Där finner du en spännande och mysig inredning samt mat som kommer direkt från grillen. Kanske inte det bästa stället för dig som är vegetarian, men köttet är riktigt gott och stämningen fantastisk.
  • Och himlen därtill. Perfekt för den speciella kvällen, med en otroligt oslagbar utsikt och härligt mysig stämning. Kanske planerar du någonting speciellt för din käraste på Alla hjärtans dag, då är himlen därtill perfekt! För att hitta dit åker till Södermalm och Götgatan 78.
  • Le Rouge. Vill du vara med i Moulin Rouge? Då är Le Rouge en perfekt restaurang att besöka. Vinröda sammetsgardiner och snirkliga gulddetaljer är vad som styr inredningen, och atmosfären liknar en klassisk cabaret-scen. Maten är traditionell och drinkarna goda, du kommer inte att bli missnöjd om du äter här. Du hittar restaurangen på Brunnsgränd i Gamla Stan.

Viktigast när du väljer restaurang är att du ser till att menyn är god så att de har någonting du gillar. Det är också smart om du ser över tidigare recensioner av restaurangen. Service är någonting som påverkar bra mycket mer än man kan tro, och middagen kan förstöras helt och hållet av en dålig servitör eller servitris. Förövrigt bör du också kika in AG som ligger på Kungsholmen i Stockholm som 2014 blev årets köttkrog. Riktigt gott är det om du äter där och servicen är garanterat på topp.