Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Grillad mat på restaurang

Att äta god mat ute är alltid ett riktigt nöje. Man slipper laga maten själv, även om det också kan vara trevligt när man har tid och ork. När man äter på restaurang har man även chansen att bli inspirerad av nya rätter och prova sådan mat som man inte skulle komma på att laga själv hemma. Grillat är alltid trevligt att äta, men ibland inte så lätt att lyckas med själv. De vanligaste misstagen är att man är för ivrig och otåligt och inte väntar tillräckligt länge på den perfekta glöden, eller att man har fel temperatur.

På restauranger som har en kolgrill eller är specialiserade på just grillat mat kan man få en hel del tips på mat man kan grilla, såser och tillbehör. När man väl står där hemma och ska lägga något på grillen är det ju annars lätt att man slänger på den vanliga, färdigmarinerade flintasteken som sedan hamnar på tallriken med den färdigköpta potatissalladen. Att grilla sin mat kan vara en betydligt större matupplevelse än så.

Det finns en hel del olika typer av restauranger som kan erbjuda fin mat från grillen. Den numera stjärnkocken Melker Andersson har i Stockholm restaurangen Grill, populär både för sin mat och för sin inredning. I många mindre städer har de populära pizzeriorna fått sällskap av grekiska kolgrillsrestauranger, med enkel och god grillad mat. Varför inte passa på att hämta hem användbara tips när man väl är på en restaurang där man kan äta grillad mat. Vad som serveras på grillen där går lika bra att lägga på grillen hemma.