Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Höstens viner här

Vi har tidigare skrivit om att välja rätt vin till maten och det svåra i att veta vilket vin som passar. Så här skriver vi:

Att välja rätt vin till maten är aldrig någonting som är enkelt om man inte har den kunskap som krävs inom vin. Många vet att det är rött vin som passar till kött, vitt till fisk och att rosé passar sig till sommaren – men mer än så är det inte många som har koll på.

Och för att du inte ska känna dig helt bakom flötet denna höst kommer vi här med tips från Svenska Dagbladet om vilka de fem bästa viner du kan dricka denna höst.

  • Journey’s End Shiraz 2012. Det kostar på Systembolaget 139 kronor och är ett vin från Sydafrika. Det är rött och fruktigt med mycket smak. Det är väldigt välgjort och man känner väl rik mörk frukt tillsammans med peppriga skogstoner och mörk choklad. Eftersmaken är elegant och stram och håller sig länge. (Nummer 2191 hos Systembolaget)
  • Macià Batle Crianza 2011. Ett rött vin från Spanien, Mallorca som har en fruktig smak. Det är modernt attraktivt och är gjort på fyra druvor. Kostar 99 kronor och har nummer 2704 på Systembolaget.
  • Korta Viogner Roussane 2013. 82 kronor och gjort i Chile. Numret hos Systembolaget är 6399. Det är ett vitt vin som har en druvig och blommig känsla.
  • Jolie Fleur Sauvignon Blanc Organic 2012. Mycket torrt och vitt vin, med en fruktig smak.  Vinet är gjort i Loire i Frankrike och kostar 89 kornor. Nummer 2091 på Systembolaget.
  • Buena Vista Carneros Chardonnay 2012. 150 kronor är vad detta vita vin kostar, och det är också värt varenda krona. Gjort i Kalifornien, USA. Mycket smakrik chardonnay från ett av Kaliforniens äldsta vinhus.

Förhoppningsvis känner du dig nu lite mer säker på vad som gäller denna höst. Med det sagt är det ju också värt att nämna att vi har alla olika smaklökar. Kanske fungerar dessa väldigt bra för dig men inte för någon annan och tvärtom. Men testa i alla fall, mer än så kan man nog inte begära.