Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Olika typer av fredagsmys

Idag är det fredag vilket för många innebär att fredagsmys står på schemat. Vad begreppet fredagsmys innebär är självklart väldigt individuellt. För vissa betyder det att hela familjen klämmer ner sig i soffan med en radda DVD-filmer att titta på under kvällen, samt soffbordet fullt av godsaker som plockgodis, läsk, chips och så vidare. För andra kanske det ultimata fredagsmyset är att gå ut på restaurang och njuta av att bli serverad god mat och ett gott vin för att sedan avsluta kvällen med en drink på en trevlig bar. För andra kanske inte ens mys är ett alternativ eftersom det är klubblivet som lockar och är en självklar sysselsättning på en fredagskväll.

Att festa till det hemma

Majoriteten tycker dock om att varva ner på en fredag efter en hel veckas arbete. Oavsett om det innebär hemmets trygga vrå eller en god drink med en vän på en mysig bar, så är det just känslan av lugn och avslappning som de flesta av oss eftersöker. Att hela tiden gå ut och äta, dricka eller hänga på klubbar blir självklart ganska dyrt i längden och det kan därför vara bra att varva denna typ av nöje med lite billigare alternativ.

Med hjälp av den populära matkassen kan vi idag få både inspiration, lugn, avslappning, njutning och lyx på samma gång, utan att ens behöva lämna vårt hem. Det finns idag ett stort antal företag som erbjuder tjänsten med hemleverans av matkassar som är både färdigplanerade och färdigpackade. Att få hem en matkasse med färska, nyttiga och ofta ekologiska råvaror, dessutom med passande recept är för de flesta av oss en riktig lyx. Tänk bara vad skönt att slippa gå till matbutiken efter arbetet på fredagen och trängas med alla andra som ska handla helgens mat. Att istället åka direkt hem och veta att man har spännande, planerad mat som väntar, lockar nog mer för de flesta. Med matkassen hittar man inspiration eftersom man får prova att laga rätter och äta råvaror som man kanske inte tidigare har provat. Bjud över vännerna och ha en riktig festmåltid på hemmaplan. Det blir både billigare och dessutom ofta roligare!