Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Rätter med rötter

Det här med att steka på några köttbullar med makaroner är något som fler och fler väljer bort för att ge sig på lite mer kryddstarka rätter.

Att vi i Sverige är så öppna med nya maträtter är både en positiv egenskap för oss som individer, men även något helt fantastiskt för våra smaklökar. Klart att dem ska få känna på kryddor och spännande konsistenser.

Det nya nordiska köket

Vid Albysjön ligger Gula villan. Ett kök som lagar fantastiska rätter där rötterna kommer från Pakistan och Irak. Det är företaget Provinsen som tagit fram konceptet med det nya nordiska köket för att vidga våra smaklökar och vår syn på vad som är nordisk mat och inte. Här i köket så skapar man mat med rötter från andra länder men hämtar även in säsongsbaserade råvaror som är aktuella i Sverige. Allt för att vara så ekologisk som möjligt och för att skapa fantastiska rätter. Vad som är spännande att man kan se runtom i landet att vår matkultur börjar få nya former och bara genom det mer och mer populära med cateringmat kan man se ett större utbud. På dincatering.com kan du se själv deras utbud.

Ett socialt företag

När det kommer till Provinsen så är det ett socialt företag. Detta betyder att man använder sig av affärsmässiga metoder för att bekämpa en social eller miljömässig problematik. När det kommer till just Provinsen så vill de kämpa för att arbetslösheten är så otroligt hög för kvinnor med utländsk bakgrund. Här ansöker man som kock utifrån den mat man kan laga och inte sina tidigare erfarenheter eller hur väl man behärskar det svenska språket.

Befinner ni er i närheten så har Provinsen catering så ni enkelt kan beställa hem färgsprakande, kryddig mat gjord på ekologiska råvaror och en stor dos med kärlek.

  • Grundades av Josefin Uhnbom
  • Alla kvinnor som älskar mat är välkomna
  • Provinsen är ett socialt entreprenörskap eller ett hållbart företag – vilket är en form som växer sig större och större.