Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Soffpotatisar

Den fina maten på TV

Idag väller Tv-tablåerna över av alla mat och matlagningsprogram. Och hälsoprogram och människor som äter mat medan de tala med varandra. Stjärnkockar från tjusiga restauranger lagar kändisarnas favoriter medan folket sitter hemma framför sin dumburk och slevar i sig micrad mat full av halvfabrikat och smakämnen. Bag-in-box vinet står ljummet och avslaget på samma soffbord som ett gäng bokstäver i förzinkad metall. De bildar ordet HOME eller LOVE medan matens kvalité lyser med sin frånvaro. Ett doftljus mellan köket och tv-rummet är allt som man har gemensamt med en riktig restaurang. Myset också då kanske.

Zappa mellan restauranger

Vill man inte titta på matlagning och kända människor mer eller mindre intressanta kulinariska äventyr kan man alltid slå över till en annan kanal. Kanske man hittar ett av alla de programmen som symboliserar ens självförakt och förstärker självförtroendet i köket. Anna Skipper läxar upp folk som äter till synes lika onyttigt som tittarna men som ändå får dem att må bra. Hemma i soffan är det ingen som kan döma ens matbegär och vanor. Hade man gått ut och ätit på restaurang eller åtminstone lämnat tv-n för ett mer sofistikerat samtal vid ett middagsbord hade man sluppit känna sig så dum inför sina matval. Det är lätt och billigt att laga sin egen mat. Gör man det ett par gånger i veckan i stället för snabbmat och skräp kan man unna sig att gå på restaurang på lördagen. Det gäller att njuta av livet. Men om man är rädd för kvalité och kallar fet och söt mat för lyx är man illa ute.