Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Varför på restaurang

Det finns så många skäl till varför människor går ut och äter på restaurang. Man kanske firar något eller så är man för slapp för att laga mat och känner att man har råd med restaurang. Eller så är det så enkelt att man har hört så mycket gott om en restaurang att man bara måste pröva den. Anledningarna spretar lika mycket som kvalitén på deras mat.

Vad är man sugen på då?

Man äter inte bara med munnen. Eller ögonen för den delen heller. Att välja vilken restaurang man ska gå och äta på är ett mer komplicerat val än bara vad som står på menyn. Skälen kan alltså variera långt utanför det kulinariska. Man kan till exempel tänka sig att människor som är mycket måna om att deras gärningar i livet ska representera en optimal bild av dem. Den behöver inte stämma. Det handlar om att man ska kunna bekräfta denna bild även för sig själv som för andra. Maten kommer lägligt in här. Vill man förknippas med de senaste trenderna inom mode och musik är mat och restauranger faktiskt en del av den kulturen.

Vilka är de övermedvetna restaurangbesökarna?

Till frukost ska det vara hemmabakad limpa på surdeg med hemkärnat smör. I valet av restaurang kan aspekterna i valet delas upp i två delar. Delvis om maten är hälsosam och restaurangen är korrekt och miljövänlig. Personalen ska omtalas som hen och skärbrädorna är genus-certifierade. Den andra delen är den kanske mest självklara. Restaurangens popularitet. Man tittar på om kockarna varit med i TV och om några kändisar eller Stureplansprofiler brukar gå där. Då är restaurangen ett säkert kort.