Restaurang Magnolia

Bra restauranger och matupplevelser

Viktigt med rätt inredning

Den som vill driva en restaurang som är populär och ger inkomster måste självklart satsa på att servera god mat. Men det är också väldigt viktigt att restaurangen har bra inredning så att miljön känns trivsam.

60305-restaurant

I Dagens Industri kan man läsa om en restaurang där det känns som att man kliver rakt in i en amerikansk femtiotalsfilm. Restaurangen ligger dock inte i USA, utan i Värmland och all inredning är specialbeställd från Nederländerna. Femtiotalskrogen med hamburgare på menyn har allt från en jukebox som blinkar i neonfärger, till tavlor och filmaffischer med Elvis Presley, James Dean och Marilyn Monroe. Dessutom har restaurangen typiska amerikanska sittbås och schackrutigt golv. På grund av att så många vill uppleva femtiotalskänslan har paret som äger restaurangen nu fått bygga ut den med en ny del som har plats för ytterligare 50 gäster.

Viktigt med inredning

Den här artikeln visar på hur viktigt det är med rätt inredning för att sätta känslan på en restaurang och få folk att komma. Självklart vill nog många komma till restaurangen på grund av de goda burgarna och maten är ju det viktigast på en restaurang. Men de flesta skulle nog komma till en restaurang om den erbjöd det där lilla extra i inredningsväg och i känsla. För att få till den rätta inredningen i en restaurang är det lättast att besöka en sida som www.goods.se, som faktiskt fokuserar just på inredning för restaurangmiljöer. Och att han en fin restaurang med rätt inredning är inte bara viktigt för att locka kunder. Har restaurangen gammal och sliten inredning kan den faktiskt få kritik från miljö- och hälsoskyddskontoret, skriver SMP.

Fixa känslan på uteserveringen

Om man lägger stor vikt på inredningen i sin restaurang, vill man förmodligen även att uteserveringen ska vara lika fin. I Göteborgs-Posten kan man läsa tips från en inredningsarkitekt som kan allt om hur man skapar stämning på en uteservering. Han tipsar bland annat om vad olika möbler signalerar:

  • Små bord signalerar en snabb kopp kaffe.
  • Långbord signalerar en plats där många kan mötas.
  • Soffor signalerar en längre restaurangvistelse.